Mindannyian jobbak akarunk lenni abban, amit csinálunk.

Sokkal sikeresebbek, jobb barátok, partnerek, élettársak, meg akarjuk szerezni az év dolgozója címet, szeretnénk jobb egyensúlyt a munka és magánélet között és a legteljesebb mértékben élvezni az életet. Oh és persze ne feledkezzünk meg arról, hogy természetesen fittek akarunk lenni, egészségesen táplálkozni és birtokolni azt a gyönyörű, körpanorámás házat, mondjuk a Dunakanyarban. Erről szól az egész, igaz?

Mi lenne, ha azt mondanám, teljesen mindegy melyiket szeretnéd a fentiek közül, mindegyik ugyanazzal a hozzávalóval kezdődik? Hogy nem számít, mit szeretnél elérni az életben, csak ez az egy kis összetevő van, ami segít elérni a célod? Mi van akkor, ha a válasz, az összes kérdésedre, megvan, csak figyelmen kívül hagytad, mert azt hitted, hogy nincs értelme és hülyeség az egész?

Hadd mondjam el, hogy minden Veled kezdődik és azzal, hogy ismered magad. Erre a tudásra alapozva túlléphetsz a félelmeiden, elérheted a céljaidat és megtalálhatod a boldogságot. Persze itt nem arról van szó (bár adott esetben az is fontos lehet), hogy tudod milyen magas vagy és hogy allergiás vagy-e valamire. 

A rejtett vágyaidról, az értékeidről, az életed céljáról és a beidegződésekről beszélek. Ezek azok az önkorlátozó szabályok, amik visszatartanak attól, hogy teljes életet élj, az a kis hang ami megmondja hogy mit kellene vagy nem kellene csinálnod. 

Ahhoz, hogy jobban megértsük az öntudatosság fogalmát, nézzük meg a Harvard Business Review nevű tudományos magazinban megjelent grafikát. Segít megállapítani a te öntudatossági szintedet és ebből adódóan látni fogod, hogy tanfolyam vagy önképzés formájában melyik területekre érdemes időt szánni.

Kattints a képre!

 

forrás: forbes.com

A különböző típusok könnyen elképzelhetőek úgy, mint egy ház lakói. Mi lenne, ha a fentebb említett típusok egy házban élnének? Hol laknának pontosan? 

 

1)     Keresők: Megtalálod őket a földszinten

Még nem lelték meg a felfelé vezető utat. A földszinten élnek és bár nincs fantasztikus kilátásuk, sok más lakóval találkoznak, hiszen minden szomszédjuknak át kell haladnia az ő szintjükön. Talán az egyik szomszéd meghívja őket valamelyik felsőbb szintre, így láthatják hogy mi van ott és kíváncsiak lesznek, hogy mi mindent rejtegetnek a feljebb lévő emeletek.

 

2)     Befelé figyelők: Két-három szintet feljebb kell mennünk, hogy megtaláljuk őket.

A befelé figyelők elkezdtek felfelé haladni, tettek egy kis erőfeszítést. Ez az első lépés és így kezdődik minden önfejlesztő utazás. Csak így tovább!

 

3)     A mások kedvére tevők: Őket nehezebb megtalálni, de ha egyszer meglátjuk őket, biztosan rájuk ismerünk. Majdnem a legfelső szinten!

Ők azok, akik csodásan néznek ki. Ha háztulajdonosok lennének, akkor valószínűleg gyönyörű előkertjük lenne, bár belülről kevésbé nézne ki rendezettnek a lakhelyük. Kicsit még haboznak, hogy ássanak-e mélyebbre és érintsenek-e olyan témákat, amik ijesztőek lehetnek – dolgok, amiket nem szeretünk magunkon, dolgok, amiken még dolgoznunk kellene vagy dolgok, amiket már jó ideje hurcolunk magunkkal ide-oda. De ne aggódj – Róma sem egy nap alatt épült fel! Ha már idáig eljutottál, akkor elég sokat haladtál az önfejlesztés útján.

 

4)     A tudatosak: Valaki teraszos, tetőtéri lakást említett?

Ez az, ahol a varázslat történik! Az önismereti utazás ugyan itt még nem ért véget, de nagyon sok bátorság, elhatározottság, kitartás és erő kellett, hogy idáig eljussunk. Talán egy kicsit magányosnak is érezhetjük magunkat, hiszen nem sok ilyen tetőtéri lakás van, néhány ember akár féltékeny is lehet és nem értik, hogy miért nem élhet mindenki így. Ez sokszor előfordul a való életben is: az emberek csak a külcsínyt látják és nem azt, ami mögötte van. Az, hogy valaki a legfelső szinten él, annak ára van és ezt te hajlandó vagy megfizetni. Az pedig biztos, hogy teljesen mértékben megéri ez a befektetés. 

 

Az egyetlen kérdés, amit fel kell tenned ezek után magadnak:

 

TE melyik szinten szeretnél élni és mennyi időt vagy hajlandó ebbe belefektetni?

Ha szeretnél feljebb jutni és megismerni önmagad, nálunk a helyed! Nézd meg az alábbi képzéseinket és keress minket!

Access Bars stresszoldó kezelés, ami segít feloldani a rossz beidegződéseket (egyéni időpont egyeztetés szükséges)

Családállító önismereti csoport

Személyiségfejlesztés és kommunikáció – tréning értékesítőknek

Hogyan értheted meg jobban gyermekedet? – DISC tréning szülőknek

Autogén tréning – önismeret és stresszkezelés

 

Loading