Színtanácsadás

Pár évvel ezelőtt, amikor elkezdtem keresgélni, hogy miért nem szeretem a fekete színt és miért ódzkodom a narancssárgától, nem sejtettem, milyen hosszú út áll előttem. Az online fellelt (leginkább angol nyelvű) információk alapján betettem magam egy kategóriába és próbáltam annak megfelelő színeket viselni (amiket szintén az internetről vadásztam le). De valahogy nem voltam egészen elégedett. Hideg színtípushoz képest meglehetősen sok bézs és barnás árnyalatot ajánlottak, amik soha nem voltak a kedvenceim. Nem értettem, hogy mi az, ami nem stimmel, így tovább indultam.

Bekerültem a nagy közösségi oldal egyik angol nyelvű csoportjába, ami arra hivatott, hogy szakértő és kevésbé szakértő, de mindenképp segítő akaró emberkék próbálják megállapítani a színtípusokat fotók alapján. Ott ragadott el az örvény! Annyi információ, technika, trükk és tanács zúdult rám, hogy nem győztem válogatni közöttük.

Ami leginkább meglepett, hogy nagyon élveztem! Újabb és újabb fotókat készítettem mindenféle színű, árnyalatú textildarabot a nyakamba aggatva és vártam a csodát! Persze a 12 színtípusból legalább 6 félét tartottak valószínűnek az online feltöltött, nem profi géppel és körülmények között készült képek alapján. Közben kerestem a lehetőséget, hogy eljussak személyesen egy valódi színtanácsadóhoz.

2015-ben végre sikerült! Meghatározó élmény volt. Ámulattal figyeltem, ahogy a kendőkkel bánt, ahogy az apró különbségekre rámutatott és ahogy számomra is látható volt a változás. Kivirultam, ugyanakkor büszke is voltam magamra, mert a 2 évvel ezelőtti első megérzésem helyes volt a színtípusomat illetően. A legnagyobb eltérés abban állt, hogy most a megfelelő színeket és színárnyalatokat is megkaptam egy kis kártyán, amik nem teljesen voltak egyformák azzal, amit az interneten találtam korábban. Ebből is leszűrhető, hogy hiába állítja magáról valaki, hogy a legjobb és legprofibb, nem biztos, hogy ott van mögötte a megfelelő szakértelem.

Megtaláltam a színtípusom, de számomra csak ekkor kezdődött az igazi kaland! Gardrób átrendezése, színhelyes ruhák beszerzése folyamatosan és a színtípus tulajdonságainak feltérképezése. Rájöttem, hogy ez engem érdekel és azt az élményt, illetve segítséget, könnyebbséget, amit a színtípusom ismerete jelent számomra, muszáj másokkal is megosztani.

Segíteni jó és tudom, hogy mit érez a nő, ha végre úgy nézhet be a szekrényébe, hogy mennyi mindent felvehet! Bármit bármivel! Ha bemegy egy boltba, célirányosan tud válogatni a saját színeit ismerve, hiszen a számára előnytelen színű darabokat kézbe sem veszi. Akár hivatalos, akár hétköznapi alkalom kapcsán kell felöltöznie, biztos lehet abban, hogy a legjobb formájában lesz és a legharmonikusabb benyomást kelti.

2019-ben, egy szakmai tanfolyamon, találkoztam egy hölggyel, aki ugyancsak színtanácsadó volt. Beszélgettünk és kiderítettem, hogy kitől érdemes ezt a szakmát elsajátítani. 2020-ban bele is vágtam a tanulásba, ami a karantén miatt elhúzódott, mert ez egyike azon szakmáknak, amit online nem lehet, nem érdemes csinálni. De azok a hónapok sem teltek feladat nélkül; készültek a vizsgaanyagok és bőven volt időm tökéletesíteni, csiszolgatni azokat, hogy a legjobbak legyenek. 

A sikeres vizsga után most itt vagyok nektek, elérhető közelségben, egy hangulatos helyszínen, hogy segítsek!

Szeretném megmutatni, hogyan leszel szebb: ahogy felragyog az arcod a megfelelő szín mellett, ahogy eltűnnek az esetleges ráncok, karikák és árnyékok. Mondhatni retusálás és műtét nélkül szépítelek meg! 🙂

Szeretném, ha látnád azt a gyönyörű és mosolygós nőt, aki leszel a tanácsadás végén, hiszen a színeidben tündökölni fogsz!

Szeretném, ha a külsőddel együtt a lelked is harmóniába kerülne a természetes megjelenéseddel – egy tökéletes módja annak, hogy megújulj és önmagadra találj!

A színtanácsadást követően a későbbiekben tudok segíteni abban is, hogy az alkatodnak, egyéni igényeidnek és persze a színeidnek megfelelő ruhákat ajánljak neked.

Színesedj velem, keressük meg a legszebb színeidet együtt!

Bálintné Balogh Edina

 337 total views,  1 views today