Minden ember egyéniség, egyedi jellemvonásokkal rendelkezik; saját elképzelése, értékei és múltja van. Mindenki a saját kis csomagjával érkezik egy kapcsolatba és ebből adódóan egészséges mértékű nézeteltérések, konfliktusok adódhatnak. De nem mindegy, hogy ezeket a pár hogyan kezeli, hiszen egy kapcsolat során a benne élők konfliktusmegoldó készsége előrejelzi a válási arányt. Azaz ha egy pár hatékonyan oldja meg a konfliktusait, akkor kevesebb eséllyel válik el.

A legtöbb kapcsolat egy idő után feszültté válik, ami azt eredményezi, hogy nem működik optimálisan, és önerősítő, rosszul alkalmazkodó mintákat hoz létre. Ezeket a mintákat „negatív kölcsönhatási ciklusoknak” nevezhetjük. Ennek számos oka van, beleértve a bizonytalan kötődést, az egót, a arroganciát, a féltékenységet, a haragot, a kapzsiságot, a rossz kommunikációt / megértést vagy a problémamegoldást, a rossz egészségi állapotot, a harmadik feleket és így tovább.

Ugyanakkor a pénzügyi helyzetben, a fizikai egészségben és más családtagok befolyása során bekövetkezett változások is mélyen befolyásolhatják az egyének magatartását, válaszait és cselekedeteit – ezek szintén feszültséget okozhatnak.

A megoldás arra hogy ezek a kisiklott párkapcsolatok visszazökkenjenek a helyükre, az egyén érzékelésének és érzelmeinek újraértelmezése lehet. Azaz ahogy adott ember reagál adott szituációkra és amilyen érzései vannak azokkal kapcsolatban. Ha ezeket megtanuljuk értelmezni és elfogadni, hogy még az egy párkapcsolatban élők sem regálnak egyformán adott szituációkra, akkor már jó úton vagyunk egy harmónikus kapcsolathoz.

 390 total views,  1 views today