Rólunk

 

Bálintné Balogh Edina, Scheffer Kriszta, Megyeri Kata, Márton Olga

Négy név, négy személyiség, de egy dolog összeköt: a hit abban, hogy a lelkünk és a testünk is megérdemli az ápolást, a törődést. Nőként, társként, anyaként, munkaerőként helytállni nem egyszerű. Énidőre viszont szükségünk van.

Engedd meg, hogy bemutatkozzunk!

 

Kata:

Ötgyermekes családanyaként (ami egyébként gyerekkori vágyam volt) egészen másképp alakult az életem a munka területén, mint ahogyan azt érettségi után elképzeltem. Elvégeztem a Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetemet, de kertészmérnökként nem igazán tevékenykedtem. Dolgoztam egy virághagyma nagykereskedésben, majd egy vidékfejlesztési irodában. Aztán 15 év következett, amit teljesen az anyaságnak szenteltem. Közben már látszott, hogy az eredeti elképzelésem nemcsak azért nem fog működni, mert öt gyerekkel ez nem igazán kivitelezhető, hanem azt is meg kellett élnem, hogy a gyereknevelés bizony a legkeményebb önismereti tréning! Ha jól belegondolok, akkor a diplomámnak hasznát vettem ebben az időszakban, hiszen a szakdolgozatomhoz tartozó két éven át tartó kísérlet, adatfeldolgozás és értékelés olyan szemléletet alakított ki bennem, hogy minden problémának az okát keresem, és az ebből fakadó megoldását.

Így találtam rá a Hellinger-féle családállítás módszerére. Évekig voltam a felhasználója, aztán úgy döntöttem, hogy meg is tanulom, mert azt láttam, hogy nagyon hatékony és szemléletfejlesztő segítség a mindennapi élethez. Scheffer Krisztával együtt kezdtük el a képzést a Hellinger Intézetben, és azóta is együtt dolgozunk, ha valaki családfelállítást kér tőlünk. Számomra ez az a munka, amit szenvedéllyel tudok csinálni, mert minden eset új kihívás, új tapasztalat, amivel az én életem is gazdagabb lesz. Ráadásul a módszer folyamatosan és dinamikusan fejlődik, rengeteg új lehetőséget tartogat és a belső világomat nagy erőkkel hajtja a harmónia felé.
Tanultam kulturális rendezvényszervezést és coachingot, ezeknek nagy hasznát veszem a FLOWers Életmód Műhely programjainak szervezésében és a programok tematikájának kialakításában. Rendezvényszervezőként eltöltöttem két évet a közművelődésben is. A zene a családom után a legnagyobb szerelmem, így alakult ki a hobbim: nyaranta koncerteket szervezek a kertünkben a magunk és a közönség örömére.
Hiszem, hogy a boldogságunk mértékének egyik meghatározó része, hogy a munkánkban jól érezzük magunkat. Ebből a szempontból nagyon szerencsés vagyok, hiszen azt csinálhatom, amit szeretek, ráadásul csupa olyan emberrel dolgozom együtt, akik egyben a barátaim is.

Összetart minket, hogy közösen dolgozhatunk egymás és mások jól-létéért.

Edina:

Amikor bemutatkozunk, akkor általában a nevünk, a foglalkozásunk, esetleg a korunk, ami szóba kerül.

A nevemet a legegyszerűbb megválaszolni, bár néha túl hosszú és rövidítek. Edina vagyok.

Ha tőlem megkérdezik, nem biztos, hogy egyből rávágom hány éves vagyok. Talán nem is számít annyira, hiszen az csak egy szám. Jelez valamit, néha visszaránt a valóságba, de sokat nem foglalkozom vele. Többször próbáltam már a 39 (?) évemnek “megfelelően” viselkedni, öltözködni, szórakozni, de az nem én vagyok. Legalább 10 évvel le vagyok maradva a koromtól, amit néha cikinek éreznek a gyerekeim. Igyekszem azért nem bohócot csinálni magamból és nem erőltetem a bohóságot. Ez egyszerűen csak van. Bizonyos dolgokban komoly és határozott vagyok, legtöbbször viszont naiv és szórakozott. 

Mivel foglalkozom? Erről minden (is) eszembe jut! 

Nevelem a 3 gyerekem. Szeretek koncertekre járni (külföldre, fesztiválra, bárhova), utazni, táncolni és a neten lógni. Ha nyugalomra vágyok, akkor biciklizek egyet, félrevonulok egy könyvvel vagy csak kiülök a kertbe és nézem az eget, a madarakat, bogarakat. 

Hivatalos végzettségemet tekintve angoltanár vagyok, több évet dolgoztam is a pályán és ugyanolyan lelkesedéssel tanítottam a 3 és a 66 éves diákot is. Pedagógusként és angoltanárként jelenleg csak a FLOWers nyári táboraiban vagyok “elérhető” – na meg a gyerekeim mindennapjaiban.

Általában vevő vagyok az új dolgokra, talán ezért is ragadott magával pár évvel ezelőtt a színek felfedezése. Autodidakta módon, külföldi oldalakról szemezgetve, majd a saját színeimet beazonosítva vezetett odáig az út, hogy beiratkoztam a Mod’art Divatiskola tanfolyamára. Az oktatóm az a hölgy volt, aki a 90-es évek elején az egész színtanácsadás folyamatát behozta Magyarországra. 

Szóval most ez az új szerelem.

Szeretnék segíteni bárkinek, aki megújulásra vágyik, aki megunta, hogy vagyonokat költ ruhákra és mégsem érzi úgy, hogy jól választott. Annak, aki szeretne jobban érvényesülni a hétköznapokban vagy a munka területén. Természetesen azokat is várom, akik csak kíváncsiak és szeretnének 2 órát úgy eltölteni, hogy közben tartós szépülést érnek el. A FLOWers Életmód Műhelyben különösen fontosnak tartjuk a lélek ápolását és a színtanácsadás alkalmával biztosan állítom, hogy belső szépülést, önbecsülést és megnyugvást érünk el.

Kriszta:

Bár újabban írással (is) keresem a kenyeremet, mégis nehezen ültem neki ennek a kis bemutatkozásnak. Mert elég nehéz erre a kérdésre válaszolni: Ki is vagyok én?

Egyrészről fontos a munkám, amit egy múzeumban végzek. Régész-történészként nagyon szeretek a múltban nyomozni, összefüggéseket keresni, és ezeket megismertetni mindenkivel. Vallom, hogy nincs új a nap alatt, minden megtörtént már régen is, és a mi felelősségünk, hogy tanuljunk a múltból. Ezt a tudást nagyon jól tudom kamatoztatni, amikor ismeretterjesztő előadásokat szervezek akár itt a FLOWersben, akár a FLOWers Budapest Szabadegyetem keretein belül.

Ezzel összefügg, azt hiszem a másik választott utam, a családállítás. Fiatal felnőttként nagyon nehéz és fájdalmas események történetek az életemben, ez vezetett el ahhoz, hogy elmélyedjek a pszichológiában. Először csak a szakkönyveket bújtam, különböző módszereket próbáltam ki, így találtam rá a családállításra. Ezért aztán mikor Megyeri Kati felvetette, hogy tanuljuk együtt ezt a módszert, egy percig sem haboztam. Tulajdonképp ez is történelem: a segítségével a családok történetét tárjuk fel.

Nem lóg ki a sorból új mániám a családfakutatás sem, amit tulajdonképp Édesanyám révén kezdtem megszeretni. Ő volt az, aki a családunk történetét elkezdte keresni, és ezzel a lelkesedésével megfertőzött engem is. Nincs is annál izgalmasabb, mint néven nevezni azokat az őseinket, akik az 1700-as években hajókra szálltak és egy új élet felé indultak el. Ez a mindennapi életben is olyan erőforrást tud adni, ami segít, különösen az ilyen bizonytalan időkben, mint ez a mostani.

A napjaimat a történelemről és az emberi lélekről való tanulással töltöm és nagyon jó érzés számomra, hogy egy olyan műhelyt hoztunk létre a FLOWersben, ahol mindkettő hangsúlyos szerepet kap.

Loading