Úgy gondoltam, összeszedem nektek a legfontosabb tudnivalókat a színtanácsadásról. Kedvcsináló, kétely oszlató, bátorító sorok következnek, hogy te is merj a színeid szerint élni!

 

Az első és legfontosabb kérdéssel kezdem:

 

Mi az a színtanácsadás?

 

A színek körülvesznek bennünket, mindenhol ott vannak. A teljes környezetünkben és természetesen a testünkön is. Van színe a bőrünknek, a hajunknak, a szemünknek. Na és persze a ruháknak, kiegészítőknek, sminktermékeknek is, amit hordunk. A színek egymással kapcsolatban állnak, hatnak egymásra, így eredményezhet harmóniát vagy diszharmóniát egy-egy színösszeállítás. Az emberi szem ösztönösen a harmonikus összeállításokat részesíti előnyben. Viszont nem feltétlenül elég, ha például csak az általunk viselt szett színei vannak összhangban egymással. Hiszen ezeket a színeket mi viseljük! Márpedig, ha azt szeretnénk, hogy mi legyünk az elsődlegesek a megjelenésünkben, akkor fontos, hogy az általunk viselt ruhadarabok színei passzoljanak a saját természetes színeinkhez. Itt jön be a képbe a színtanácsadás! Ez az a módszer, amivel meg lehet találni azokat az árnyalatokat, amik harmóniában állnak a színeinkkel. Ezt pedig nem én döntöm el és nem is Te, hanem a természet! A kendők cserélésével megmutatom neked a különböző árnyalatokat, segítek megtalálni a legharmonikusabb megjelenésed és megnézzük azt is, mi a különbség a számodra előnyös és előnytelen színek között.

 

Hogyan zajlik pontosan?

 

Először is mesélek neked kicsit a színekről, az egész folyamat lényegéről olyan mélységben, ahogy szeretnéd. Ezután megnézzük, hogy van-e rajtad smink (igen, a színezett hidratáló krém és a színezett szájfény is annak számít), festett-e a hajad. Ezek azért fontosak, mert fals irányba vihetik el a tesztelést. Majd kényelmesen elhelyezkedsz egy tükörrel szemben, aki a legjobb barátod lesz az elkövetkező másfél órában. Először egy fehér leplet terítek a nyakad köré (kényelmesen, semmi kényszerzubbony) és a hajadat letakarom egy puha, pamutból készült pánttal. Így már semmi nincs, ami elvegye a figyelmet Rólad. Innentől kezdve semmi más dolgod nem lesz, csak figyelni a változást. Különböző színű és árnyalatú kendőket terítek rád és kiválogatjuk azokat, amik a legelőnyösebbek számodra. Természetesen megmutatom azokat is, amik nem az igaziak, hogy Te is lásd, mi a különbség. Mutatok Neked színkombinációkat is, hogy miképp érdemes viselni az újonnan felfedezett árnyalataidat. A tanácsadás után emailben küldök neked további információkat a színtípusod jellemzőiről.

 

Lehet rajtam smink?

 

Lehetőleg ne legyen. Ha mégis így érkezel, akkor a tanácsadás időtartamára szeretném, ha megszabadulnál tőle. Utána természetesen lesz lehetőséged újra feltenni sminket, ha szeretnél. A smink sajnos nem a valós színeidet mutatja meg és én Téged szeretnélek látni. 

Ha sminktetoválásod van, akkor pedig igyekszünk valamennyire letakarni azt.

 

Az baj, ha be van festve a hajam?

 

Nem probléma, mert a tanácsadás alkalmával letakarom a hajad. Viszont ha kérhetem, akkor ne teljesen frissen festett hajjal érkezz, hogy a picit kilógó hajtövek se térítsenek el minket a helyes útról.

 

Mibe öltözzek?

 

Bármit felvehetsz, amiben jól érzed magad, talán a magasan záródó felső az, ami nem túl szerencsés viselet. A tanácsadás alkalmával letakarlak egy fehér lepellel, így a ruhád színe, anyaga nem fogja befolyásolni az eredményt.

 

Mi van akkor, ha nem tetszenek a színeim?

 

Ha valaki a színtípusától merőben eltérő színeket hordott eddig, nem könnyű az átállás. Ez teljesen természetes. A jó hír azonban az, hogy az esetek 98 %-ában nem kell lemondanod a kedvenc színeidről, csak más árnyalatot kell keresni. A meglévő ruhadarabjaidat sem kell azonnal kidobálnod, számos trükk létezik, hogy akkor is viselhesd őket, ha nem éppen a legelőnyösebb színűek.

 

Miért nem lehet online megállapítani a színeimet?

 

Az online felvétel, csakúgy mint a fényképek, sajnos nem adják vissza azokat a valódi, természetes színeket, amit élőben látunk. Ezért sokszor félrevezető információt tartalmaznak ezek a felvételek, így a végeredmény pontossága egyáltalán nem garantált. Személyes találkozás esetén is kulcsfontosságú a lehetőleg természetes fény és a közvetlen környezet semleges színezete (azaz legjobb, ha fehérek a falak és padló, valamint a közelben lévő bútorok). 

 

Hogy miért jó ez neked?

 

  • Kiszelektálhatod a gardróbodból azokat a darabokat, amik nem előnyösök a számodra.
  • A színtípusod színei szerint összeválogatott ruhák egymással szabadon kombinálhatóak, biztosan illik majd minden mindenhez. 
  • A vásárlás lényegesen egyszerűbb, gyorsabb és pénztárca kímélőbb lesz: csak adott színeket, árnyalatokat keresel majd és azokat a darabokat be is tudod illeszteni a ruhatáradba. Emellett majd örömmel is viseled, hiszen jól fog állni!
  • Bármilyen első találkozásnál, legyen az randevú vagy állásinterjú, Te leszel a középpontban, hiszen a megfelelő színekben ragyogó és gyönyörű leszel, magadra hívod fel a figyelmet és nem a ruháidra.
  • Olcsóbb és biztonságosabb, mint egy plasztikai műtét. 🙂 A megfelelő színek mellett eltörpülnek az esetleges hibák a bőrödön, kisimulnak a ráncok és kiemelkedik a szemed színe, fénye is. Egészségesebbnek, erősebbnek látszol. Sőt, akár vékonyabbnak is tűnhetsz.
  • Egy színhelyes ruhatár támogat, diszkréten körbeölel és Téged emel ünnepi fénybe!

Mikor találkozunk? 😉

 

Bálintné Balogh Edina

 688 total views,  1 views today