“Örökké akarok jönni!” “Mikor lesz legközelebb?” Ilyen és ehhez hasonló mondatokkal búcsúztak a gyerekek péntek délután, az első táborunk végén. Szerintem már emiatt is megéri jövőre újra belevágni!

 

A mozgás és alkotás szárnyaló kettőssége volt a tábor vezérfonala. 

Bollin Katalin, Ausztriában élő és alkotó kerámiaművész szakmai iránymutatása és az egyedi műveket produkáló raku technika csodálatos eredményhez vezetett. A napi munka, az égetéssel járó izgalmak és végül a jól megérdemelt kiállítás a nagyközönség előtt, végigvezette őket egy valódi alkotási folyamaton. Készültek mécsestartók, bogárkák, madarak, cicák és rókák, de ugyanúgy formálódott békakirályfi, dinoszaurusz, ékszerek, sőt, még egy-két mobiltelefon is. 

Az igazi mobilitás azonban telefon helyett két keréken gördült, hiszen a gyerekek minden nap biciklizhettek Megyeri Kata vezényletével. Legelőször viszont Sós Zsanett iskolarendőr és kollégája elvégezte a kerékpárok regisztrációját és műszaki felmérését, majd alapvető KRESZ szabályokat tanítottak a gyerekeknek. A hét során feltérképezték Ceglédbercel környékét: valódi ásatást végeztek, ahonnan – pár természet alkotta akadály leküzdése után- igazi kincsekekkel térhettek vissza. Arra is volt lehetőség, hogy számba vegyék az élővilágot, egy másik alkalommal pedig az akadályokat is egy ügyességi versenyen. A ceglédi KRESZ parkban rendőri irányítással zajlottak a különböző kerékpáros feladatok, a hét utolsó biciklis útja pedig finom falatokhoz vezetett.

 

Köszönjük a bizalmat a szülőknek és gyerekeknek, a szakmai segítőknek pedig a lelkes munkát!

Fotók: https://flowers-eletmod-tanacsadas.hu/galeria/

 517 total views,  1 views today