Nem titkolom, hogy mélyen hiszek a házasságban. Két ember összeköti az életét, hogy együtt legyenek boldogok, együtt oldják meg a felmerülő problémákat, támogassák egymást szükség idején. A házasság létrejöttekor ezt a szándékot fejezik ki a felek egymás felé és ez nagyon szép, nemes dolog.

 

Könnyű is addig, amíg tart a szerelem és nem merül fel komolyabb nehézség. Előfordul, hogy elromlik valami. Van, hogy évek óta rosszul működik. Változik az élethelyzet, és nehezen tudunk alkalmazkodni. Minden házasságban előfordul ilyesmi, és úgy gondolom, hogy nem az a megoldás, ha feladjuk. Én alapvetően a megoldások embere vagyok. Kipróbálok valamit, és ha nem működik, akkor elemzem, miért nem működött, majd kipróbálok valami mást. Nehezen adom fel. Mert úgy gondolom, hogy érdemes.

 

Gondolj bele! Kiválasztottál egy embert, egy valódi, élő-érző embert, hogy a társad legyen. Ő sem tökéletes és te sem vagy az. Fejlődhettek együtt, mehettek együtt az úton, néha futva, máskor bukdácsolva – vagy feladhatod, ha nem működik. Sokan teszik ezt, mert úgy gondolják, hogy ez a szabadság. Lehet, hogy így van, de szerintem valahol önmagadat is feladod, ha feladod a házastársaddal való kapcsolatot. 

 

A jó hír az, hogy rengeteg dolog van, ami a megoldás felé vihet benneteket!

 

Régóta figyelem, tanulom, gyűjtögetem az információkat, hogyan lehet jobbá tenni a kapcsolatot férfi és nő között. Ez a családi élet alapja, ezt a mintát adjuk át a gyerekeinknek. Felelősségünk van, hogy jól csináljuk.

 

Arra gondoltam, hogy megosztom veletek, mire jutottam eddig. Persze nagyon fontos az is, hogy mindenki a saját jó megoldását használja majd, hiszen nem vagyunk egyformák, egyik kapcsolat sem ugyanolyan, mint a másik. Készítettem egy tréninget, amelyben minden alkalommal átbeszélünk egy-két témakört, a felmerülő nehézségeket és a megoldáshoz vezető utat. Lesz majd egy csomó házi feladat is, de azt megígérem, hogy ezek a feladatok jól fognak esni nektek. Pontról pontra átnézzük, mi okoz problémát a kapcsolatotokban és ezeket fogjátok orvosolni a tréning során. 

 

Jól hangzik?

Vágjatok hát bele!

November 10-től péntek délelőttönként várlak titeket!
Jöhettek párban – így könnyebb dolgotok lesz.
Ha egyedül érkezel, mert a párod nem ér rá, de neki is szándéka, hogy megújuljon a kapcsolatotok, az is nagyon jól működik. Otthon megbeszélhetitek, kitalálhatjátok, hogyan jó nektek.
Ha egyedül érkezel, mert te nagyon szeretnéd a változást, de a párodban nem látod a hajlandóságot, akkor is helyed van itt. Nem tagadom, neked lesz talán a legnehezebb dolgod, de akkor is megéri! Ha változtatsz valamin, az hatással lesz a társadra is, és lehet, hogy hálás lesz érte…

 

Az alábbi témakörökben vizsgálódunk majd:

-Célok

-Szerepek

-Szabadidő

-Pénzkezelés

-Kommunikáció

-Gyermeknevelés

-Rokonok, barátok

-Konfliktusok

-Intimitás

-Spiritualitás

 

Izgalmas, kihívásokkal teli, szép út együtt megöregedni. Csináljuk minél jobban!

 

Megyeri Kata

Loading